Ingrediente necesare:
- 1 cana de suc de portocale (eu am pus ananas)
- 1 cana de ulei
- 1 cana de zahar
- 1 lingura de cacao (se poate si fara daca vreti blat alb)
- 3 cani faina
- 4 linguri gem caise (sau de care doriti)
- vanilie esenta sau vanilina dupa gust
- esenta de rom
- coaja rasa de lamaie,
- portocala
- 2 budinci de vanilie
- 3 plicuri de gelatina (7 gr plicul)
- 600 ml suc de ananas
- esenta de rom (optional)
- compot de ananas, o cutie de 560
Mod de preparare:
Se amesteca toate foarte bine, intr-un castron, dupa care se rastoarna intr-o tava unsa (tapetata cu hartie si unsa). Se da la cuptor pana o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata. Se lasa la racit, se scoate din forma, se spala forma, se puna folie de plastic in ea apoi.
Blatul se taie in doua si se imparte in doua tavi rotunde. Se pun fructele din conserva peste blatul pregatit din timp in tava si din sucul ramas in conserva se face un sirop (suc + 2 linguri zahar+ esenta de rom) care se toarna peste fructe si blat (nu mult ca se va inmuia prea tare).
Intre timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile si gelatina pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este putin caldut se toarna peste blat. Se da la rece cateva ore pana gelatina se intareste, se decoreaza cu frisca vegetala sau doar cu fructe dupa dorinta, citeaza reteteculinare.ro
Timpul de preparare: 2 H.