Bame cu Vinete

Bame cu Vinete

Ingrediente:

  • vinete – 1 buc (potrivita) bame (500g)
  • morcov – 1 buc
  • ceapa – 1 buc
  • rosii – 2 buc
  • bulion – 3 linguri
  • sare, piper
  • cimbru, rozmarin
  • vin rosu – 100 ml

Mod de preparare:

Vinetele se taie rondele si se dau cu sare lasindu-le pentru circa 20 min sa absoarba sarea. Bamele se spala si se oparesc, se scurg si se lasa sa se raceasca.

Se taie ceapa Juliene si se soteaza impreuna cu morcovul taiat fin, dupa care se adauga vinetele spalate de sare si se acopera cu apa, se adauga vinul rosu si se lasa sa scada. Se verifica daca vinetele sint fierte si se adauga bamele.

Se completeaza cu apa daca este necesar si se mai fierb pentru circa 10-15 min. Se adauga rosiile taiate rondele se fierbe in continuare, iar la sfirsit se asezoneaza cu sare piper cimbru si rozmarin. (eu am folosit rosmarin si cimbru uscate, deci le-am adaugat in timpul fierberii), Sursa: reteteculinare.ro

Timp de preparare: 1 ora

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.